JÉZUS HANG-JA TANÍTVÁNYI KÖZÖSSÉGE


A tartalomhoz

Főmenü:


Uram! Össze vagyok zavarodva. Kérlek segíts

Gondolkodás-átalakítás > SZABADSÁG

"de eljön az óra, és az (már) most van, amikor az igazi (valódi) imádók szellemben és való(igaz)ságban imádják az Atyát, mert az Atya is ilyeneket keres magának imádóiul.
Szellem az Isten, és azoknak, akik Őt imádják, szellemben és való(igaz)ságban kell imádniok."János4.23 - 24.

5/340.
Kérdező: Uram! Össze vagyok zavarodva. Kérlek segíts!
HANG: "Gyermekem! Azt mondod, nagy utat tettél meg. Ez így igaz. Azonban nem az az út volt nagy, amit ma megtettél, hanem az, amit lélekben kellett megtenned ahhoz, hogy most itt légy. Az a zavar, mely most benned van, csak a felszín. Ha jobban elmélyedsz, akkor fény felé fogsz hatolni, és magad is látni fogod, hogy hogyan rendezd azokat a problémáidat, melyekről eddig úgy gondoltad, hogy erődet, képességeidet felülmúlják. Gondolkodjunk együtt."
Nem látom a fényt. Elvesztettem hitemet önmagamban. Nem tudom, hogy ki vagyok, és merre tartok. Nem tudom hogyan döntsek családban, emberi kapcsolataimban.
HANG:" Nyilván nem a FÉNNYEL van baj, hanem azokkal a benső szemekkel, melyeket más néven hitnek szoktatok nevezni. A HIT nem más, mint a szívnek a szeme. Igazán az lát jól, aki szívével tudja látni környezetét, de önmagát is. Most megpróbálom elmondani neked, hogy mit kéne látnod szíved szemével, vagyis hiteddel:
1. Nincs sok kérdésed, csak egy-kettő, s ezek hordozzák a felületen a többit. Ez a pár kérdés így hangzik: A./ Tevékeny életet élhetsz-e bennem Uram? B./ Mennyiben használom tükörnek körülményeimet, és mennyiben vagyok tükör másoknak?- Ha e két kérdésre komolyan válaszolsz, akkor a többi kérdésre többé-kevésbé már feleltél is magadnak.
2. Annyiban tudok benned élni, amennyiben szándékvilágodat irányíthatom. Értsd meg: nem az eredmény a fontos, hanem, a forrás. Nem az a fontos, hogy mi történik, hanem az, hogy miért történik. Ha a miértekre teszed a hangsúlyt, akkor jobban tudlak irányítani, mintha azokkal engeded magad elfoglaltatni, amik történtek.
Körülményeid mindenképpen tükrök, melyek által olyan önismeretre juthatsz, amely megment az önámítástól. Nemcsak olyan vagy, amilyennek látod magad, hanem olyan is, amilyennek látnak mások. Ez mindaddig igaz lesz, míg egészen át nem járja lelkedet az Én Lelkem. Ha ez megtörténik, akkor benső szabadsághoz jutsz, mert ahol a LÉLEK, OTT A SZABADSÁG. Akkor vagy szabad, ha az Általam megmutatott jót, minden külső és belső kényszer ellenére képes vagy VÁGYNI. Tehát nem arról van szó, hogy meg is tudod tenni, de igenis szó van arról, hogy szándékodban "igen"-t tudj ezekre mondani.
Gyermekeddel és férjeddel kapcsolatban a következőket kell tudnod: Nem te választottad gyermekedet, hanem ő választott téged. Ezt nagyon fontos tudnod. De legalább ilyen fontos még az is, hogy ne érezz felelősséget iránta, csak önmagad iránt. Te őt sem jobbá, sem rosszabbá, sem boldogabbá, sem boldogtalanabbá tenni nem tudod. Ez nem a te, hanem az Én feladatom, illetve kettőnk feladata, az Enyém és az övé. Amíg meg vagy kötözve gyermekeddel, addig nem is tudod helyesen szeretni őt, mert helyesen az szeret, aki úgy szeret, mint Én. Tehát gyermekeddel kapcsolatban sem lehet feladatod az, hogy elveszíthesd szíved nyugalmát, és az sem, hogy megszerezd az ő szíve nyugalmát. Jól tudom, hogy egy édesanyának ezek a szavak nem eléggé megnyugtatóak. A saját Édesanyámnak sem voltak szavaim megnyugtatóak igen gyakran. Sokszor nem értettük meg egymást. De nem engedhettem abból, amit jónak láttam, Vele szemben sem, mert akkor nem igazságban szerettem volna őt. A te életedben is az Én szeretetem csak igazságban nyilvánulhat meg. De hidd el, ez az az igazság, mely egyedül képes megszabadítani minden olyan benső gyötrődéstől, mely erődet legyengíti.
Férjeddel kapcsolatban pedig azt kell mondjam, hogy ő sem képes sem boldogulni általad, sem boldogítani téged. Az az együtt-szenvedés, melyet sorsként kell hordanod, szintén arra az önismeretre akar ránevelni, melynek végső kicsengése így hangzik: nem az a boldog, akit szeretnek, hanem az, aki szeret. Ha nem így lenne, akkor Nekem pokol lenne az életem köztetek.
Drága Gyermekem! A munkáddal és jövő életviteleddel kapcsolatban - ne haragudj, de - kissé kiábrándítalak. Ha Én most világos választ adnék szívedben lévő kérdésedre, akkor belemennék abba, hogy áthárítsd Rám a felelősséget, melyet éppen döntésed által magadnak kell vállalnod."
Megáldalak a BIZALOM LELKÉVEL."
Vissza az oldal tetejéreFŐOLDAL | Gondolkodás-átalakítás | TANÍTVÁNYOK | LELEPLEZŐ | ÖRÖMÜNNEP | Párbeszéd-ima | KAPCSOLAT | Oldaltérkép


Az oldal frisítve 2018.03.16-án.

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenübe