JÉZUS HANG-JA TANÍTVÁNYI KÖZÖSSÉGE


A tartalomhoz

Főmenü:


Az ellenségszeretetröl

Gondolkodás-átalakítás > IRGALOM

34/3514.
Kérdező: AZ ELLENSÉGSZERETETRŐL
Az ellenségszeretetről kérek megnyugtató irányítást.
HANG: "Kedves Barátom!
Szeretni annyit jelent, mint jót akarni. Azt a jót akarni másnak, amit az Isten akar neki. Ezt a jót mindenkinek lehet akarni!
A rosszat nem lehet szeretni. Nem, mert a rossz nem más, mint a jónak a hiánya. De azt, aki ezt a rosszat akarja, azt lehet szeretni, mert az istenszeretőnek minden javára válik.
A világon a legnagyobb rossz végrehajtása kétségtelen az volt, amikor Engem, a földreszállt Szeretetet keresztre feszítettek. És erre Én mégis azt mondtam, hogy nekem ez javamat szolgálta (Lukács 24;26).
Aki  neked rosszat akar, az önmagának árt ezzel. Ha te istenszerető vagy, akkor minden a javadra válik. Az a rossz is, amit más neked akar. Mindenki csak önmagáért felel. Tehát, ha valaki téged szeretetlenül megbánt, akkor az illető egyedül és kizárólag csak önmagának árt! Ha ezt átgondolod, akkor megérted, hogy miképpen lehet szeretni ellenségeitek is!
Mindenkinek saját jól felfogott érdeke, hogy szeresse ellenségeit, mivel ezek az ellenségek csak gondolják, hogy árthatnak az istenszeretőnek, de a valóságban csak önmaguknak tudnak ártanai. Nekem, Jézusnak sem ártottak azok, akik Engem keresztre feszítettek, csak önmaguknak. Ezért tudtam őket is szeretni!
Pontosan azzal tudja kimutatni valaki, hogy Hozzám tartozik, hogy akkor is jót tud akarni másoknak (tehát képes azt szándékolni másoknak, amit az Isten), akkor is tud jóindulatú lenni,  amikor mások rosszat akarnak, rosszindulatúak önmagukban.
Soha senkiről nem tudjátok, hogy mit örököltek, hogy milyen hatások érték eddig őket életükben, és azt sem tudjátok, hogy eddig hogyan működtek együtt a kegyelemmel. Ha e három közül csak egyet is nem tudtok, már nem mondhattok igazságos bírói ítéletet senkiről. A valóság az, hogy a három közül egyiket sem tudjátok. De még ha tudnátok is, akkor is tudnotok kéne, hogy nem az igazság rendjében, hanem az irgalom rendjében kell igazolnotok azt, hogy szívetekben az Én, a te Jézusod szeretete él!
Megáldalak az IRGALOM LELKÉVEL!"

FŐOLDAL | Gondolkodás-átalakítás | TANÍTVÁNYOK | LELEPLEZŐ | ÖRÖMÜNNEP | Párbeszéd-ima | KAPCSOLAT | Oldaltérkép


Az oldal frisítve 2018.03.16-án.

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenübe