JÉZUS HANG-JA TANÍTVÁNYI KÖZÖSSÉGE


A tartalomhoz

Főmenü:


Bibliai magyarázat

Gondolkodás-átalakítás > IRGALOM

21/2123.
Kérdező:
BIBLIAI MAGYARÁZAT
Kérem Lukács 18. magyarázatát.
HANG: "Drága Gyermekem!
Az jelzett bibliai szövegben az igazságtalan bíró igazságot szolgáltat, mert már terhére van, hogy folyton zaklatják őt ezért.
A jogi igazság az, amikor valakinek megadják azt, ami neki jár! Nagyon természetes, hogy az említett igazságtalan bíró, még ha akart volna is, akkor sem lehetett volna igazságos, mivel ember nem képes senki emberfiáról megállapítani azt, hogy mi jár neki és mi nem.
De ez nem jelenti azt, hogy nincs igazságszolgáltatás a földön. Van, de erkölcsileg mindig csak igazságtalan igazságszolgáltatás lehetséges, mivel a jogrend csak egy szeletét képes átfogni annak, ami egy embert irányít. A legtökéletesebb bíró sem képes átlátni azt, hogy az, aki felett ítélkezik, mit örökölt, milyen hatások érték eddig életében és hogyan működött együtt eddig azzal a kegyelemmel, ami lelkiismerete szavát olyanná alakította, amilyen. Éppen ezért egyetlen bíró sem mond erkölcsi ítéletet, csupán jogi ítéletet.
Isten az embert erkölcsi lénynek teremtette! A bennetek működő igazság utáni vágy ezt harsogja! Képtelenség elfogadni azt, hogy Isten, aki kivétel nélkül minden embert átvilágít, - (Ez az Ő ítélete. A döntést, az elítélést, mindenkire magára bízza!) - megtéveszthetne benneteket. Ha ezt tenné, akkor joggal hazugnak bélyegezhetnétek Őt! Ez nemcsak káromlás lenne, de megzavarodottság is. Hogy is lehetne normális kijelentés az, hogy az IGAZSÁG hazugság?!
Mivel az előbb említett átvilágítást senki ki nem kerülheti, ezért igazságérzetetek egyszer kielégül! Maga Isten elégíti ki azzal, hogy  átvilágít benneteket! De ez a földön, a maga teljességében nem történik meg. Részben igen, a lelkiismeret szava által. A földi élet, tehát a földi pokol,  csak azáltal elviselhető, hogy az Enyéim az IRGALOM RENDJÉT képviselik! Képesek erre, mert tudják, hogy bennük élek (János 14;23) és tudják, hogy az istenszeretőknek minden javukra válik (Rom. 8;28)!
Megáldalak az ERŐ és BIZALOM LELKÉVEL!"

FŐOLDAL | Gondolkodás-átalakítás | TANÍTVÁNYOK | LELEPLEZŐ | ÖRÖMÜNNEP | Párbeszéd-ima | KAPCSOLAT | Oldaltérkép


Az oldal frisítve 2018.03.16-án.

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenübe