JÉZUS HANG-JA TANÍTVÁNYI KÖZÖSSÉGE


A tartalomhoz

Főmenü:


A nyolc boldogságról

Gondolkodás-átalakítás > A BOLDOGSÁG

19/1863.
Kérdező:
A NYOLC BOLDOGSÁGRÓL


"Lelki szegény az, aki lelkére, lelkiismeretére hallgatva szegényíti magát és nem az, aki valamilyen katasztrófa miatt lett szegény!
"Boldogok a szellemi nincstelenek (a szellem koldusai), mert övék az Egek (Istenének) Királysága (királyi uralma)."Máté5.3.

Az a szomorú boldog, aki amiatt szomorú, hogy az emberek nem szeretik a
szeretetet! Tehát az, akivel Én megoszthatom az Én szomorúságomat.
"Boldogok, akik szomorkodnak (keseregnek), mert vígaszt(alást) nyernek."Máté5.4.

Azok a szelídek a boldogok, akik az erő világa értékeinek (katonaság!) ellene mondanak! Ezek legyőzhetetlenek. Csak ők birtokolhatják a háborúság és gyűlölködés nélküli földet!
"Boldogok a szelídek, mert ők bir(tokol)ják (birtokba veszik, osztályrészül kapják) a földet."Máté5.5.

Azok az igazságra szomjazók a boldogok, akik egyetlen erkölcsi igazságot ismernek és fogadnak el. Ezt pedig így hangoztatják:
szeretnünk kell egymást!
"Boldogok akik éhezik és szomjazzák az igazság(osság)ot, mert megelégülnek vele."Máté.5.6.

Azok az irgalmasok a boldogok, akik kiszakították magukat az igazság (jogi igazság) rendjéből, és átültetődtek az irgalom rendjébe!
"Boldogok az irgalmasok, mert irgalmat nyernek."Máté5.7.

Azok a boldog tiszta szívűek, akik szándékukban egyértelműen döntöttek a nem-ártás, megbocsátás és segítő szolgálat mellett! Ezek az igazi
TISZTÁNLÁTÓK! Ezek látnak legtöbbet az Istenből!
"Boldogok a szívben tiszták (tisztaszívűek), mert meglátják (észreveszik, felfogják) az Istent."Máté5.8.

Azok a boldog békességben élők, akikben Én otthonra találtam a Magam számára. Azokban vagyok otthon, akik tudják, hogy Isten bármilyen körülményben békét tud és akar is adni szívükbe. Akik tudják, hogy az Istent szeretőknek minden javukra válik. Akik tudják, hogy nem magukon kívül kell keresniük a boldogságukat, ami nem más, mint a szívbéke!
"Boldogok a békességszerzők, mert őket az Isten fiainak hívják."Máté5.9.

Azok az igazságért szenvedők a boldogok, akik Rám hallgatva, elfogadják e kívánságomat: Inkább szeressétek ellenségeiteket!
"Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazság(osság)ért, mert övék az Egek királysága (királyi uralma)."Máté5.10.Megáldalak benneteket a BOLDOGSÁG LELKÉVEL!"
Vissza az oldal tetejéreFŐOLDAL | Gondolkodás-átalakítás | TANÍTVÁNYOK | LELEPLEZŐ | ÖRÖMÜNNEP | Párbeszéd-ima | KAPCSOLAT | Oldaltérkép


Az oldal frisítve 2018.03.16-án.

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenübe