JÉZUS HANG-JA TANÍTVÁNYI KÖZÖSSÉGE


A tartalomhoz

Főmenü:


Párbeszéd-ima 2010. 05. 09.

Párbeszéd-ima

"Ez az én parancs(olat)om, hogy (úgy) szeressétek egymást, amint én szerettelek titeket. Ennél nagyobb szeretet senkiben sincs, mintha valaki lelkét adja oda barátaiért. Ti az én barátaim vagytok, ha megteszitek azt, amit én parancsolok nektek.  Többé nem mondalak titeket rabszolgáknak, mivelhogy a rabszolga nem tudja, mit tesz az ő ura. Titeket pedig barátoknak mondottalak, mivelhogy mindeneket amiket hallottam Atyámtól, tudtul adtam nektek (megismertettem veletek)." János15.12-15Jézusom! Mit üzensz nekünk, a 2010. május 9-i szentmisénk alkalmával?

"Szeretett Testvérem, Szeretett Testvéreim!

Amikor az ember a Földön találkozik Velem, hajlamos arra, hogy Szeretetem cselekvésre felszólító szavát, csak a másik ember felé élje meg. Pedig, ettől jobb az a magatartás, amikor valaki a "lábamnál ül és Engem hallgat". Igen, mert az első gomb az ember részéről nem más, mint hogy odaadóan Rám figyeljen! Tehát Szeressen Engem teljes szívével, teljes lelkével, teljes elmével.
Mit jelent szeretni az Istent? Az általatok ismert és tanult nem ártás, megbocsátás, és segítés háromsága hogyan működik a teremtménytől a Teremtő felé?
A Teremtő Istennek ártani nem lehet. Éppen úgy, ahogy a másik embernek sem, mert akiben ártó szándék van, valójában önmagának árt, saját lelkét dobja a pokol tüzébe.
Megbocsátani annak kell, aki szeretetlenséget, tehát bűnt követett el valakivel szemben, és szeretetlen tettét megbánva bocsánatot kér. Isten, aki a Szeretet, a békét árasztó jóság forrása, Akiben a világnak nincsen semmije, lehet-e szeretetlen? Aki pedig úgy gondolja, hogy Isten más módon is szerethetne - természetesen az illető által elgondoltak szerint - az nem tudja mit beszél. Nem, mert Engem meg nem ismerve, önmaga sérült emberi természetéből indul ki, ezért téved, és gondol Rólam gonoszt, ami enyhén szólva is káromlás. Tehát nem az Isten gondolkodás-módjában van a hiba.
Értetek és veletek mindent, de nélkületek semmit sem tehetek. Nem bábuk vagytok, hanem a partnereim! Egyikünk sem lehet meg a másik nélkül olyankor, amikor kettőnkről van szó. A partnerség Velem, egyben barátság is! Minden barátság velejárója, hogy vagy azonosak között jön létre, vagy azonossá teszi azokat, akik barátként fogadják el egymást. E második az, amit neked vállalnod kell! Ezért hívok mindenkit gondolkodás-átalakításra! Amikor azt mondtam, hogy jöjjetek Hozzám, akik elfáradtatok és az élet terhét hordozzátok, és Én megenyhítelek benneteket, amikor azt mondottam, hogy vegyétek magatokra az Én igámat, mert az nem nehéz, mert így lesz Erőm a te erőd is, kereszted az Én keresztem is, amit nem sorscsapásként, hanem olyan küzdőtérként vállalunk, amelyet csak győztesként hagyhatunk el.

Megáldalak benneteket a bölcsességgel átitatott erő-nem-alkalmazás lelkével!"


Petróczi István
"Békességet hagyok nektek, az én békémet adom nektek, nem úgy adom nektek, amint a világ adja." János14.27.Vissza az oldal tetejéreFŐOLDAL | Gondolkodás-átalakítás | TANÍTVÁNYOK | LELEPLEZŐ | ÖRÖMÜNNEP | Párbeszéd-ima | KAPCSOLAT | Oldaltérkép


Az oldal frisítve 2018.03.16-án.

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenübe