JÉZUS HANG-JA TANÍTVÁNYI KÖZÖSSÉGE


A tartalomhoz

Főmenü:


Nevezhetö-e nem-Jézusinak egy hagyományos keresztény?

Gondolkodás-átalakítás > IRGALOM

2/121. NEVEZHETŐ-E NEM-JÉZUSINAK EGY HAGYOMÁNYOS KERESZTÉNY?
Kérdés: 1. Nevezhető-e nem-jézusi embernek egy hagyományos
keresztény tudattal rendelkező, és e szerint élni igyekvő ember?
HANG:" Bármennyire is tiltakozol, bizony csak annak nevezhető. Hidd el, az apostolok még a Szentlélek eljövetele után sem voltak jézusi emberek. Neked már igazán tudnod kellene, hogy a lelkiismerete szerint cselekvő és az ÉN, tehát Jézus lelkiismerete szerint cselekvő ember nem szükségszerűen azonos. Sőt! A legritkábban azonos.
Jézusi embernek csak az mondható, aki Engem
Út-ként vállal. Apostolaim hogy lettek volna jézusiak, mikor még közvetlen mennybe-menetelem előtt is azt kérdezték Tőlem: "Uram! Most állítod helyre Izrael országát?" /Ap.csel. 1;6./ Hogyan lehetne jézusinak mondani azokat a jámbor lelkeket, akik bár minden szertartást felhasználnak annak érdekében, hogy lelkiismeretüket megnyugtassák, de ünnepséget tartanak jó lélekkel, mikor gyermekük vagy unokájuk bejelenti, hogy esküt tesz embergyilkolásra a katonaságnál!
Csak az mondható
jézusi embernek, aki kilépve az igazság rendjéből, vállalja az irgalom rendjét, de nemcsak passzív módon, hanem aktív módon is. Vagyis: nemcsak éli, de hirdeti is. Nemcsak azok felé, akik ezért őt nem bántják, hanem azok felé is, akik őt ezért bántják.
A
jézusi ember mindenféle hatalom számára - egy bizonyos szint után - elviselhetetlen. Ezért mondhattam ki egyértelműen azt, hogy aki Velem azonosul, az szükségszerűen sorsomban is osztozik.
Tágabb értelemben viszont
jézusi embernek mondható mindaz, aki ha tudná, hogy ennek érdekében állapotszerűen vértanúnak kell lennie, akkor ezt szívesen vállalná.
Tehát nemcsak az a
jézusi ember, aki az irgalom rendjében él, hanem az is, aki tudatlansága miatt nem ebben él, de nyitott ebben az irányban."

FŐOLDAL | Gondolkodás-átalakítás | TANÍTVÁNYOK | LELEPLEZŐ | ÖRÖMÜNNEP | Párbeszéd-ima | KAPCSOLAT | Oldaltérkép


Az oldal frisítve 2018.03.16-án.

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenübe