JÉZUS HANG-JA TANÍTVÁNYI KÖZÖSSÉGE


A tartalomhoz

Főmenü:


Az alázatról

Gondolkodás-átalakítás > A BOLDOGSÁG > KAPCSOLATOK

36/4173.
Kérdező: AZ ALÁZATRÓL
1. Nem vagyok elég alázatos.
2. A meditálásban kellene fejlődnöm. Lehetséges ez?
HANG: "Drága Gyermekem!
1. Az alapalázat nélkülözhetetlen a lelki fejlődéshez. Ennek két összetevője van. Az egyik az, hogy ki kell állnod a meglátott jó mellett. A másik pedig az, hogy nyitottnak kell lenned mindenkor a jobb irányában.
Az egészséges alázat tehát nem érzés, nem egy elsajátítandó egyszeri vagy többszöri feladat, hanem olyan öntudatos állapot, amelyet az előbb leírtam. Tehát nem az az alázatos, aki 'alázatoskodik', és főleg nem az, aki arra törekszik, hogy alázatosnak tartsák őt mások. Az igazi alázat olyan nyitottság a jobb irányában, amely mindig együtt jár egy egészséges öntudattal. Pontosan ezért mások ezt beképzeltségnek, büszkeségnek, netán gőgnek is szokták minősíteni.
Az alázat, éppen azért, mert az állhatatosság és a tanulékonyság együttes állapota, rendre vizsgálatra szorul. Ha este felteszed magadnak e kérdést: kiálltál-e legalább elvben akár magaddal szemben, akár másokkal szemben a meglátott jó mellett, tehát nem alkudtál-e meg akár magaddal, akár másokkal azért, hogy rövid távon esetleg jól érezd magadat. Ha megkérdezed magadtól, hogy volt-e benned megfelelő nyitottság az általad jónak tartott leváltására egy jobb elfogadása felé, akkor feltétlenül alázatos vagy Isten előtt.
Az alázatosság nem olyan jelző, amely fokozható, hanem olyan állapot, amely hol van, hol nincs.
2. A meditálást nem kell erőltetned! Inkább arra kell ügyelned, hogy minél kevésbé misztifikáld a benned lezajló folyamatokat. Csak az a jó meditáció, amelyben úgy éled bele magadat a Velem való kapcsolatodba, hogy az a 'felszínen', tehát a gyakorlati életben az egészségesen szolgáló szeretet erejét hozza mozgásba.
A szolgáló szeretet kibontakozását sem kell erőltetned. Maguk a körülmények, mint lehetőségek felkínálják neked e szolgáló szeretet kimutatására az alkalmat.
Nagyon szeretlek, és megáldlak SZÍVEM SZERETETÉVEL!"


FŐOLDAL | Gondolkodás-átalakítás | TANÍTVÁNYOK | LELEPLEZŐ | ÖRÖMÜNNEP | Párbeszéd-ima | KAPCSOLAT | Oldaltérkép


Az oldal frisítve 2018.03.16-án.

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenübe