JÉZUS HANG-JA TANÍTVÁNYI KÖZÖSSÉGE


A tartalomhoz

Főmenü:


Egy anya megölte gyermekét irgalomból

Gondolkodás-átalakítás > IRGALOM

7/518. EGY ANYA MEGÖLTE GYERMEKÉT IRGALOMBÓL
Kérdező: 1. Szeretnék segíteni egy rokonomon, hogy sorvadásos lába meggyógyuljon. Mit kell tennem? 2. Egy anya megölte gyógyíthatatlan betegségben szenvedő gyermekét, hogy ne szenvedjen tovább. Vétett a ne ölj parancs ellen?
HANG:" A másodikkal kezdem. Az nem szorul különösebb magyarázatra, hogy az illető anya vétett a ne ölj parancs ellen. Téged, és általában az embereket most nem is ez  érdekli. Az érdekel benneteket, hogy Én hogyan ítélem meg ennek az anyának a cselekedetét. Megmondom: MINDENHOGYAN ÉS  SEHOGYAN! Kifejtem:
MINDENHOGYAN: Törvényei vannak annak a világnak, amelyben éltek. De nemcsak rajtatok kívül léteznek törvények, hanem bennetek is. A rajtatok kívüli törvényekről nem kell bővebben magyarázatot adnom. Ha valaki magasból leugrik, akkor a Föld nehézségi törvénye érvényesül: lefelé esik. Bennetek is van törvényszerűség, de ezeket nem lehet egy az egyben azonosítani a fizikai törvényekkel. Nem, mert bár meg nem szüntethetők, de torzítani lehet ezeket. Mivel torzítani lehet őket, ezért nem az anyagi, hanem az erkölcsi  világ törvényei.
A nehézségi erőt nem lehet torzítani. Az van. Lehet különböző helyzeteket teremteni, és akkor különböző módon érvényesül, de VAN! Az erkölcsi rendben, tehát a jó és rossz megítélésének világában nem így van. Van egy
objektív valóság. Ez a LELKIISMERET. Ezt most hasonlítsuk egy mikrofonhoz. E mikrofonba mindig Én beszélek bele, de a behangolás nem az Én feladatom. Éppen azért vagytok szellemi lények, mert lelkiismeretek behangolása teljesen tőletek függ. Annak nyugodt a lelkiismerete, aki az  általa behangolt lelkiismeret szerint cselekszik.
Két véglet között van lehetőségetek a lelkiismeretetek behangolására. Az egyik az arányosság elve. Ezt úgy hívjátok: JOGI IGAZSÁG. Vagyis mindenkinek megadni azt, ami neki jár. Tudatosan igazságtalanságot elkövetni nyugodt lelkiismerettel nem lehet.
A másik véglet az egyén által jónak látott döntés, mely ha nem az igazságból meríti döntéséhez az erőt, akkor az általa SZERETETNEK mondott forrást kénytelen használni. Lelkiismerete csak így lehet nyugodt. Itt a SZERETET alatt az
odaadottságot értem. Azt szereted, aminek vagy akinek jónak látod odaadni magadat.
Én éppen azért jöttem a Földre VILÁGOSSÁGNAK (Jn. 8:12), hogy azok, akik a SZERETET forrásából akarnak meríteni erőt lelkiismeretük behangolására, azok ne akármit lássanak JÓnak, hanem azt, amit ÉN látok annak. Így az Enyéimet nemcsak az jellemzi, hogy szeretnek, hanem az, hogy úgy szeretnek, ahogy Én szeretek.
A MINDENHOGYAN ítéletem tehát éppen azért kikerülhetetlen, mert az erkölcsi rendben csak az az egyetlen igazság létezik, hogy szeretnetek kell egymást, de nem akárhogyan, hanem úgy, ahogy Én szeretlek titeket.
A SEHOGYAN ítélet pedig azért helytálló, mert nem Én ítélek, hanem az általatok behangolt lelkiismeret ítél. Ha pedig e lelkiismeret, mely bár a szeretet által, de nem az Általam elmondott és bemutatott szeretet által hangolódott be, nem ítéli el a cselekvőt, akkor lelkiismerete nyugodt, s így szívem szerint él. Kicsit csúnyán kifejezve így mondhatom: a butasága menti őt Előttem.
Feltételezheted, hogy az általad említett eset ez utóbbi kategóriába tartozik.
Az első témával kapcsolatban már oly sok eligazítást adtam  a HANG lapjain, hogy azokból bőven kiolvashatod a választ.          
Megáldalak!"

FŐOLDAL | Gondolkodás-átalakítás | TANÍTVÁNYOK | LELEPLEZŐ | ÖRÖMÜNNEP | Párbeszéd-ima | KAPCSOLAT | Oldaltérkép


Az oldal frisítve 2018.03.16-án.

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenübe