JÉZUS HANG-JA TANÍTVÁNYI KÖZÖSSÉGE


A tartalomhoz

Főmenü:


Inkább kell szeretnünk ellenségeinket

Gondolkodás-átalakítás > SZERETET

1/83. INKÁBB KELL SZERETNÜNK ELLENSÉGEINKET
Jézusom! Te azt kéred tőlünk, hogy szeressük ellenségeinket. Sőt azt kéred, hogy INKÁBB ellenségeinket szeressük. Nem értem hogyan lehet, sőt hogyan KELL szeretnünk azokat, akik nem Tieid, hanem a Te szavad szerint az ördög-atyától vannak.
HANG:" Barátom! Az ellenség-szeretés kívánalma nem azt célozza meg, hogy ne legyen ellenség, hanem azt, hogy felismerhető legyen az, hogy ki igazán önzetlen. Tehát ez nem az ellenség érdekét szolgálja csupán, hanem mindenki érdekét.
Hogyan mondtam? 'Ha csak azokat szeretitek, akik titeket, szeretnek, akkor micsoda érdemetek van?' Éppen az Én jelenlétem igazolása tűnik ki abban, akiben van ellenség iránti szeretet.
A katonaság olyan intézmény, ahol az ellenség legyőzése, megsemmisítése érdekében képezik ki azokat, akik beleálltak ebbe az intézménybe. - Aki NEM-et mond egy ilyen behívónak, az szembetalálja magát azokkal, akik már hivatalból az ő ellenségei, mivel a katonaságnál nem ismerik el a lelkiismereti szabadságot. Valójában az egyházakban sem. Van mégis különbség.
Az egyházakban az történik, hogy az egyházi személyek nem fogadják el egyházukhoz tartozónak azt, aki lelkiismeretére hivatkozva makacsul ellenáll kívánságaiknak. A katonaságnál pedig az ilyen viselkedésért büntetés jár.
Akik büntetnek, azok nem mindig gonoszok. Legtöbb esetben gyávák, néha pedig tudatlanok. Az eredmény ugyanaz. Számukra elviselhetetlen az, aki ellentmond nekik.
Az alternatív szolgálat csupán megtűrt állapot a gyávák és a gonoszok részéről. A tudatlanok részéről nem az. A tudatlanok úgy gondoljátok, - persze sok gonosz is, - hogy megfelelő fölvilágosító munkával rá lehet majd venni a lelkiismeretes embereket arra, hogy az ellenség-szeretet helyébe az ellenség-gyűlöletnek, az ellenség legyőzésének, megijesztésének vagy megsemmisítésének az eszméjét tegyék.
Ez azért szokott legtöbbször sikerülni, mert a katonajelöltekben a közelebbi önérdek kiabálóbban van jelen, mint a távolabbi önérdek.
Magam részéről mindenkinél a szabad döntést csak annyiban befolyásolhatom, hogy kijelentem: "Szeressétek inkább ellenségeiteket!" A többi a ti dolgotok. Mindenkinek lehetővé teszem, hogy olvasni tudjon a történelemből, ha már az evangéliumomat nem akarja olvasni.
Ellenségeim ezt mondták: "Másokat megmentett. Önmagát nem tudja megmenteni." - Ez kettős valótlanságot hordoz. Másokat sem mentettem meg olyan értelemben, ahogy Magamat sem. Másokat is megmentek olyan értelemben, ahogyan Magamat megmentettem Atyám dicsőségére. Magam megmentését így fejeztem ki: "Hát nem ezeket kellett elszenvedni a Messiásnak, hogy bemehessen dicsőségébe?!" /Lk. 24.26./"
Vissza az oldal tetejéreFŐOLDAL | Gondolkodás-átalakítás | TANÍTVÁNYOK | LELEPLEZŐ | ÖRÖMÜNNEP | Párbeszéd-ima | KAPCSOLAT | Oldaltérkép


Az oldal frisítve 2018.03.16-án.

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenübe