JÉZUS HANG-JA TANÍTVÁNYI KÖZÖSSÉGE


A tartalomhoz

Főmenü:


Párbeszéd-ima 2010. 01. 10.

Párbeszéd-ima

"Ez az én parancs(olat)om, hogy (úgy) szeressétek egymást, amint én szerettelek titeket. Ennél nagyobb szeretet senkiben sincs, mintha valaki lelkét adja oda barátaiért. Ti az én barátaim vagytok, ha megteszitek azt, amit én parancsolok nektek.  Többé nem mondalak titeket rabszolgáknak, mivelhogy a rabszolga nem tudja, mit tesz az ő ura. Titeket pedig barátoknak mondottalak, mivelhogy mindeneket amiket hallottam Atyámtól, tudtul adtam nektek (megismertettem veletek)." János15.12-15


Jézusom! Mit üzensz nekünk, a 2010. január 10-i szentmisénk alkalmával?

"Drága Gyermekeim!

Az Isten nem olyan, mint amilyennek gondoljátok. Nem azért, mert Istenben változás történik. Nem, mert a változás, az erkölcsi fejlődés bennetek történik. Már nem az vagy ma, aki tegnap voltál. Nem, mert az egészség jele az emberben az a vágy, az az igény, hogy Teremtő Istenét egyre jobban megismerje, megszeresse és felfedezze. Egyszerűen azért, mert Istenre van teremtve.
Az ember számára nélkülözhetetlen és pótolhatatlan a Velem való kapcsolat, a Velem való foglalkozás, ami az Engem megismerés, megszeretés és látás valóságában boldog örök életté bontakozik ki benne. Aki Engem szeret, az Engem egyre jobban meg akar ismerni. Egyre jobban fel akarja fedezni Bennem azt a csoda világot, ami számára az Isten végtelen valóságának, szépségének és jóságának az ajándéka. Már itt a Földön is felfedezhető, meglátható irántatok való mérhetetlen szeretetem jelei. Bennetek a hazataláltság örömében, a rajtatok kívüli világban pedig nem csak az Emberi alakban eltöltött életem valósága, hanem abban a Rendben is, ami a természetben, a világmindenség működésében fölfedezhető. Az Engem megismerés, megszeretés és látás kihagyhatatlan eszköze, az emberi gondolkodásmód Hozzám alakítása.
Az örömre hangoló gondolkodás átalakítás útján nem csak Engem ismersz meg egyre jobban, hanem egyre jobban önmagad is meg fogod ismerni. És nem csak hogy megismered önmagad, hanem megtanulod Rám figyelve azt is, hogy hogyan és miként tudod a földi életed napokra lebontott feladatait szeretetben felvállalni, elhordozni és megoldani.


Megáldalak benneteket az Engem megismerés, megszeretés és látás lelkével!"Petróczi István


"Békességet hagyok nektek, az én békémet adom nektek, nem úgy adom nektek, amint a világ adja." János14.27.Vissza az oldal tetejére
FŐOLDAL | Gondolkodás-átalakítás | TANÍTVÁNYOK | LELEPLEZŐ | ÖRÖMÜNNEP | Párbeszéd-ima | KAPCSOLAT | Oldaltérkép


Az oldal frisítve 2018.03.16-án.

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenübe