JÉZUS HANG-JA TANÍTVÁNYI KÖZÖSSÉGE


A tartalomhoz

Főmenü:


Nehéz a magány

Gondolkodás-átalakítás > SZERETET

6/447. NEHÉZ A MAGÁNY.
Kérdező:
Nehéz a magány.
HANG:" Drága Gyermekem!
Te említesz egy könyvet, melyben a leírtak megzavarták benned a Szentháromságról eddig magadban hordott ismereteidet. Ezzel kapcsolatban azt kell mondanom, hogy az Isten szentháromságos élete a ti földi életetekben sem át nem fogható, sem meg nem érthető, ki nem tisztázható úgy, mint valami objektív valóságnak a tudományos feldolgozása. Nincs is szükségetek arra, amiről Én földi életemben nem adtam nektek kimerítő magyarázatot. Elég, ha azt tudjátok, hogy Isten olyan közösség, melynek lényege a SZERETET, a SZERETÉS. Tudnotok kell még azt, hogy ti erre a SZERETÉSRE lettetek teremtve. Ez boldogságotok forrása, útja és gyümölcse.
A magány nem az Én világom. A tiétek sem. Aki a földön él, az hite által jelenítheti meg magában azt a közösséget, mely nem ábrándkép, hanem valóság. Jobban valóság, mint a földi életben megtapasztalható, tehát szemmel látható, és érzékszervekkel érzékelhető emberi kapcsolat.
A földön csak a felületen lehet közösséget tapasztalni, de ez nem oldja fel igazán azt a magányt, mely itt a földön a legsűrűbb emberközegben is rátok tud telepedni, s melynek másik megfogalmazása így hangzik: nem értenek meg engem az emberek.
Sajnos, nem neveltek rá benneteket, és így nem is vagytok okai, de igenis szenvedő alanyai vagytok elmagányosodásotoknak. Akik rá tudtak nevelődni arra, hogy ne látszat-kapcsolatok által akarják feloldani magányukat, hanem hitben, azok már itt a földön meg tudnak élni valamit abból a kapcsolatból, melyből soha nem fogy ki az, aki szívében a mennyország jelenlétét tudatosan ápolja.
Hidd el, hogy amikor azt mondtam: nem hagylak árván benneteket, akkor igazat mondtam. Nem vagy hát egyedül mindaddig, míg él benned a Velem való kapcsolat bizonyossága.
A hit nem érzelem. Az érzelem, legyen bármennyire edzett, belerokkan abba a hittartalomba, melyet az Én jelenlétem kisugárzása jelent. Nem úgy roppan bele, hogy elpusztulna, hanem úgy, hogy holtvágányra juttatja a lelket. Éppen ezért Nekem nagyon csínján kell bánnom azokkal a Tőlem felétek sugárzó, számotokra érzelmileg is átforrósító élményeket nyújtó megnyilvánulásaimmal, melyeket ti Istenmegtapasztalásoknak neveztek.
Foglalkozz többet Velem, mint magaddal. Imában, olvasásban adandó alkalmakkor beszélgetésekben. Ezek mind magányt feloldó lehetőségek. A földi életben ennél többre nagyon nem számíthatsz.
A földön még a leghosszabb emberi élet is csupán elröppenő pillanat. Erre gondolj többször. Te, aki az örökélet gyermeke vagy, nem elég, hogy megtanultál vágyakozni. Meg kell tanulnod várakozni is.
Szeretlek. Hitben megélt várakozásod jutalma minden képzeletet felül fog múlni. Megáldalak."
<a href="#">Vissza az oldal tetejére</a>
FŐOLDAL | Gondolkodás-átalakítás | TANÍTVÁNYOK | LELEPLEZŐ | ÖRÖMÜNNEP | Párbeszéd-ima | KAPCSOLAT | Oldaltérkép


Az oldal frisítve 2018.03.16-án.

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenübe